Uuden yrittäjän mielessä tulisi olla selkeimmin yksi ja ainoa asia: mistä yritykseni saa asiakkaita? Elämme maailmassa, jossa tiedon ja ajatusten jakaminen on helpompaa kuin koskaan, mutta miten pääsisin helpoiten alkuun? Tässä artikkelissa kerromme, miten sinun kannattaisi rakentaa nettisivut uudelle yritykselle, ja millainen sosiaalisen median presenssi kannattaisi tehdä, jotta siitä olisi liiketoiminnalle vastaavaa hyötyä. Artikkelin ohjeiden avulla tiedät, miten nettisivut ostetaan tai rakennetaan itse, ja mitkä somekanavat sinun kannattaa ottaa käyttöön.

Aiemmin verkkosivuprojektit olivat vaativia, kalliita ja aikaa vieviä. Teknologian kehitys on kuitenkin mahdollistanut sen, että pystyt tarvittaessa luomaan nettisivut vaikka itse käden käänteessä. Myös ammattiapua on runsaasti saatavilla, ja esimerkiksi pienyrittäjien palveluita hyödyntämällä nettisivujen kustannukset eivät missään vaiheessa karkaa käsistä. Toinen tärkeä muistettava asia on sosiaalisen median hyödyntäminen. Olipa liiketoimintasi sitten B2C tai B2B, on se kuitenkin aina ihmiseltä toiselle tapahtuvaa toimintaa. Tästä syystä modernin yrittäjän tulee rakentaa itselleen sopivimmat sosiaalisen median kanavat.

Nettisivut – tärkeimmät muistettavat asiat

Nettisivuihin kannattaa panostaa, sillä ne ovat usein näkyvin käyntikortti ulkopuoliselle. Nettisivujen tulisi olla riittävän informatiivisia, niin että ensimmäistä kertaa sivuillesi tuleva potentiaalinen asiakas ymmärtää saman tien, mitä olet myymässä ja miksi sinulta kannattaisi ostaa. Muun muassa tästä syystä nettisivut kannattaa ainakin alkuun rakentaa yksinkertaiseksi ja asiakasta palveleviksi. Sekavat internet-sivut eivät ainakaan aiheuta sitä kuuluisaa ovipumpun liikehdintää. Ilmaisia verkkosivualustoja on pilvin pimein. Maailman suosituin alusta WordPress tarjoaa ilmaisen alustan kaikille, ja nettisivut on helppo tehdä.

Jos haluat käyttää aikasi fiksusti, kannattaa sinun kysellä tarjouksia myös verkkosivujen tekijöiltä. Helpointa on lähteä etsimään nettisivumaakaria sosiaalisen median avulla. Lähes jokaisen kaveripiirissä on vähintäänkin joku kaverin kaveri, joka osaa koodata nettisivut. Yrityksen verkkosivut maksavat muutamasta satasesta tuhansiin euroihin, joten varianssia on paljon. Suosituin alusta on jo aiemmin mainittu WordPress, joka on usein myös kustannustehokas. Voit valita valmiin sivupohjan, josta koodari rakentaa toiveittesi mukaan valmiin sivuston käden käänteessä.

Ilmainen alusta vai ammattilainen apuun?

Kannattaako nettisivut rakentaa itse vai ottaa ammattilainen apuun? Tämä riippuu täysin omista kiinnostuksen kohteista, käytettävissä olevasta budjetista sekä siitä, miten paljon haluat ymmärtää nettisivujen tekemisestä. Nykyisin esimerkiksi WordPress-sivun rakentaminen on vähemmän koodausta ja enemmän ulkoasun ja toiminnallisuuden suunnittelua, joten sinun ei tarvitse opetella uutta koodikieltä, mikäli haluat tehdä sivut itse. Jos kuitenkin haluat alusta alkaen ammattimaisen näköiset sivut, on fiksumpaa turvautua koodaajaan, joka osaa tehdä kertaheitolla hyvää jälkeä.

Kun valitset nettisivujen tekijää, tutustu hänen aiempiin töihinsä eli pyydä rohkeasti työnäytteitä. Kysy myös suosituksia. Kerro omasta firmastasi ja siitä, mitä haluat tehdä ja mitä saada aikaiseksi. Koodaajat ymmärtävät usein hyvin myös liiketoimintaa, ja tällainen sparrailu kannattaakin ottaa jo alkukeskustelussa esiin. Muista myös se, että olet itse vastuussa sivujesi sisällöstä, joten älä tee liian laajaa sivukokonaisuutta jos pelkäät, ettei aikasi riitä sivujen päivittämiseen. Rakenna sivut sellaiselle alustalle, joka on hyvin optimoitu hakukoneita varten.

Sosiaalinen media

Sosiaalinen media koskettaa lähes jokaista suomalaista. Facebookissa on liki kolme miljoonaa suomalaista, Instagramissa kohta puolitoista miljoonaa ja LinkedInissa yli miljoona. Nämä ovatkin tärkeimmät kanavat tuoreen yrityksen kannalta. Jos teet kuluttajabisnestä, perusta ainakin Facebook-sivu ja tuota sinne sisältöä säännöllisesti. Facebookin lisäksi myös Instagram on hyvä valinta varsinkin silloin, jos tarkoituksenasi on tavoitella nuorempia kuluttajia. Jos taas olet B2B-alan yrittäjä, mene ehdottomasti LinkedIniin ja mahdollisesti myös Twitteriin. Siellä ovat myös asiakkaasi.

Sosiaalinen media vaatii aikaa, jatkuvaa läsnäoloa ja sisällöntuotantoa. Tämän takia sinun ei kannata ahnehtia ja yrittää mennä kaikkiin mahdollisiin kanaviin, vaan pohtia aluksi, missä kanavissa asiakkaasi ovat, ja keskittyä niihin. Yhdenkään aloittavan yrittäjän aika ei riitä pyörittämään kovin montaa sosiaalisen median kanavaa, kun pitäisi tehdä myös bisnestä. Harkitse myös videotuotantoa. Esimerkiksi YouTube on maailman toiseksi suurin hakukone, ja jos pystyt tekemään videoita, jotka palvelevat asiakkaitasi, voi videotuotanto YouTubeen olla hyvinkin fiksua.

Sosiaalinen media – muista myös mainonta

Sosiaalisen median kanavat tavoittavat nykyisin orgaanisesti eli luonnollisesti paljon vähemmän ihmisiä kuin aiemmin. Tästä syystä sinun ei kannata keskittyä tykkääjien haalimiseen hinnalla millä hyvänsä, vaan hyödyntää kohdennettua mainontaa. Somekanavien mainostyökalut ovat yksinkertaisia ja kaikkien käytössä. Mainostaminen on halpaa, ja jo muutamalla kymmenellä eurolla esimerkiksi Facebookissa tavoitat oikean kohderyhmän tehokkaasti ja nopeasti. Opettele siis sosiaalisen median mainonnan perusteet heti alussa, niin hyödynnät somea järkevästi myös liiketoiminnan tukena ja asiakasvirtojen kasvattajana.

Yhteenveto

Uuden yrityksen markkinoinnissa nettisivut ja erilaiset sosiaalisen median kanavat ovat kaksi merkittävintä asiaa. Nettisivujen perustamisen yhteydessä kannattaa miettiä sitä, mikä on tärkeintä, ja mitkä asiat minun yrityksessäni kiinnostavat asiakkaita. Verkkosivut on helppo tehdä itsekin, mutta jos aikaa on vähän ja osaamista ei ole, kannattaa harkita ammattiapua. Sosiaalisen median kanavista kannattaa alkuvaiheessa valita vain tärkeimmät, sillä kenenkään aika ei riitä jokaisen somekanavan ylläpitoon. Mieti missä asiakkaasi ovat ja mene sinne.